یکی از چالشهای شروع هر کسب و کار عدم آگاهی و شناخت افراد در مورد آن شغل است. احتمالا شما هم که در حال خواندن این مطلب هستید دغدغه شروع یک کسب و کار جدید را دارید. تعویض روغنی یکی از آن مشاغل است که میتوانید به خوبی روی آن حساب کنید. در این شغل از پیچیدگیهایی چون عیب یابی و تعمیر اتومبیل خبری نیست بلکه قرار است خدمات آسان اما پرمصرفتری را به مشتریان ارائه کنید. در این مقاله قصد داریم به معرفی تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی بپردازیم.

تعویض روغنیها، چه حدماتی ارائه میدهند؟
خدمات ارائه شده در شغل تعویض روغنی
در یک تعویض روغنی خدمات متعددی به مشتریان عرضه میشود. خدماتی چون تعویض روغن موتور، تعویض روغن و شستشوی گیربکس، خدمات پنچرگیری، تنظیم چرخ، تنظیم باد لاستیک، تعویض لنت خودرو، تعویض فیلتر هوا و روغن و چندین کار دیگر که به طور معمول در یک تعویض روغن انجام میشود.
البته شما قرار نیست در همان شروع کار همهی این خدمات را ارائه کنید. چرا که بعضی از آنها نیاز به دستگاهها و تجهیزات آپاراتی مخصوص دارد. شما میتوانید بسته به بودجه اولیه و میزان فضای کارگاه، تعدادی از خدمات را انتخاب و در ادامه با گسترش کار، موارد جدیدی به آن اضافه کنید.
وسایل لازم برای راه اندازی تعویض روغنی
در یک مجموعه تعویض روغنی، بسته به خدمات ارائه شده، تجهیزات تعویض روغنی متفاوتی میتواند وجود داشته باشد. بعضی از این تجهیزات مانند شلنگ باد، دستگاه کمپرسور هوا، انواع آچار و قفسه نگهداری لوازم جزء وسایل ابتدایی محسوب میشوند. وجود برخی دیگر مانند دستگاه بالانس چرخ، دستگاه تعویض لاستیک و دستگاه ساکشن نیز بسته به خدماتی است که در تعویض روغنی ارائه میشود.
در ادامه به معرفی چند مورد از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی میپردازیم.

پرکاربردترین وسیله تعویض روعنی، دستگاه ساکشن روغن میباشد
دستگاه ساکشن روغن موتور
در قدیم برای تعویض روغن موتور باید حتما از چاله سرویس یا جک بالا برنده خودرو استفاده میشد. اما امروزه با وجود دستگاه ساکشن روغن دیگر حتی به چاله سرویس هم در کارگاه نیاز نیست. دستگاه ساکشن با ایجاد خلاء روغن موتور را از گیج روغن خارج میکند. این کار برای حفظ محیط زیست و جلوگیری از آلودگی در هنگام تعویض روغن بسیار موثر است.
ساختار دستگاه ساکشن به صورت دو مخزن بر روی هم قرار گرفته است که در مخزن بالا بر اثر فشار هوا خلاء ایجاد میشود. این خلاء روغن موتور را از اتومبیل خارج و وارد مخزن میکند. روغن تخلیه شده در مخزن زیرین جمع آوری شده و پس از پر شدن آن به ظرفهای نگهداری روغن منتقل میشود.
در استفاده از دستگاه ساکشن، شلنگ دستگاه در قسمت گیج روغن قرار گرفته و عمل مکش را از همان جا انجام میدهد. در این روش هنگامی عمل تخلیه به طور کامل انجام شده که حجم روغن تخلیه شده بر اساس نوع اتومبیل کامل بوده و همچنین عقربه گیج دستگاه خلاء به مقدار صفر برسد.
در مورد مزایای استفاده از دستگاه ساکشن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- باز و بستن نکردن پیچ کارتل
- اندازهگیری کامل روغن موتور تخلیه شده
- بررسی روغن از نظر مخلوط بودن با آب و رسوبات فلزی
- تمیز انجام شدن کار
- تمیز بودن محیط تعمیرگاه
- سریعتر انجام شدن عمل تعویض روغن

ساکشن گیربکس از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی میباشد
دستگاه ساکشن روغن گیربکس
از دیگر تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی، دستگاه ساکشن روغن گیربکس است. شستشو گیربکس و تعویض روغن آن، یکی از کارهای لازم برای نرم بودن و افزایش عمر گیربکس میباشد. این کار در گیربکسهای اتوماتیک توسط دستگاه انجام میشود.
برای تعویض روغن گیربکس در ابتدا با توجه به نوع اتومبیل، شلنگهای رفت و برگشت گیربکس اتوماتیک را باز میکنند. برای اینکه مشخص شود کدام شیلنگ ورودی و کدام خروجی است، اتومبیل را به مدت زمان کمی روشن کرده و از روی نشتی روغن، مسیر آن را در شیلنگ مشخص میکنند.
سپس با توجه به نوع گیربکس اتوماتیک و شلنگهای روغن آن، کانکتورهای اتصال مناسب به شلنگها وصل میشود. این کانکتورها شلنگ روغن را به شلنگ دستگاه ساکشن ارتباط میدهند.
در مرحله بعد برای شستشوی گیربکس، مایع شوینده را توسط ساکشن به داخل گیربکس فرستاده و از راه شلنگ خروجی تخلیه میکنند. برای تعویض روغن نیز روغن گیربکس را درون مخزن دستگاه ساکشن ریخته و با فرستادن آن به گیربکس، روغن قدیمی را خارج میکنند.
از مزایای دستگاه ساکشن روغن گیربکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- انجام اتوماتیک شستشو و تعویض روغن گیربکس
- تخلیه کامل روغن قدیمی توسط دستگاه
- قابل مشاهده بودن عملیات تعویض روغن قدیمی با جدید توسط مشتری
- از بین بردن رسوبات
- تزریق آسان در سریعترین زمان ممکن

از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی، گریس پمپ میباشد.
دستگاه گریس پمپ
گریس به عنوان یک روان کننده کاربرد زیادی در قسمتهای مختلف اتومبیل دارد. از این ماده در قطعاتی چون جعبه دنده، دیفرانسیل، موتور، کاسه نمد، جعبه فرمان و ترمز استفاده میشود. برای همین دستگاهی به نام گریس پمپ یا همان پمپ گریس ساخته شده تا به وسیله آن بتوان گریس را سریعتر و راحتتر تزریق کرد.
به طور کلی انواع مختلفی از دستگاه گریس پمپ وجود دارد که میتوانید بنا به نیازتان یکی از آنها را انتخاب کنید. این دستگاهها از نظر مخزن در اندازههای کوچک تا بشکهای وجود داشته و از نظر نوع کارکرد نیز به انواع زیر تقسیم میشوند.
- گریس پمپ دستی: در این دستگاه اعمال فشار توسط اهرمهای دستی انجام میشود. به سبب قیمت مناسب و کارکرد آسان، اکثر تعویض روغنیها از این مدل دستگاه استفاده میکنند. این گریس پمپها معمولا کوچک بوده و خود به دو نوع اهرمی و تفنگی تقسیم میشوند.
- گریس پمپ بادی: در گریس پمپ بادی از فشار هوای ایجاد شده توسط پمپ برای اعمال فشار به گریس استفاده میشود. در مکانهایی که گریس استفاده زیادی دارد میتوان از این دستگاه استفاده کرد. چرا که فشار باد به شما اجازه استفاده از مخازن بزرگتر گریس را میدهد.
- گریس پمپ برقی: این نوع دستگاه نیز مشابه پمپ بادی است با این تفاوت که به جای فشار هوا از پمپهای برقی برای اعمال فشار به گریس استفاده میشود.
دستگاه واسکازین پمپ
از دیگر تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی واسکازین پمپ میباشد. یکی دیگر از روان کنندههای مورد استفاده در تعویض روغنیها واسکازین پمپ میباشد. این ماده غلظتی ما بین گریس و روغن موتور دارد برای همین از دستگاه خاصی برای آن استفاده میکنند. این دستگاه واسکازین پمپ یا همان پمپ واسکازین است که برای روغن کاری نقاط دور از دسترس و همینطور هر چه سریعتر انجام شدن کار از آن استفاده میشود.
واسکازین پمپ نیز مانند گریس پمپ انواع مختلف دارد. نوع دستی این دستگاه دارای اهرمهایی است که با فشار دادن آن نیروی لازم برای تزریق روغن اعمال میشود. این مدل خود بر اساس اندازه مخزن به انواع دستی و سطلی تقسیم میشود.
نوع دیگر واسکازین پمپ نوع بادی آن است که از پمپ باد برای ایجاد فشار استفاده میکند. این مدل دستگاه برای مخازن بزرگ واسکازین کاربرد دارد.

خرید تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی
راههای تهیه تجهیزات تعویض روغنی
دستگاههایی که در بالا نام برده شد جزء وسایل رایج در اکثر تعویض روغنیها میباشد. شاید برای شروع کار نتوانید همهی آنها را تهیه کنید اما مطمئنا پس از گسترش کار به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. در این بین برندهای داخلی و خارجی متعددی از این وسایل وجود دارد که تنوع آنها میتواند انتخاب را برایتان کمی دشوار کند.
در این باره باید اول از همه به نیازهای کاری خود مانند حجم کار و بازار هدف توجه کنید. چرا که در خیلی از مواقع دستگاههای کوچک و ارزانتر نیز میتوانند نیاز شما را به طور کامل بر طرف کنند.
شما میتوانید تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعویض روغنی را از فروشگاههای مختلف تهیه کنید. اما ما به شما فروشگاه آچار ۷۲4 را پیشنهاد میکنیم. اگر واقعا قصد راه اندازی این کسب و کار را دارید کافی است با کارشناسان ما تماس گرفته تا از راهنماییهای لازم برای تهیه وسایل برخوردار شوید.
آچار724
سوالات متداول
- انواع دستگاه گریس پمپ کدام است؟
انواع مختلف گریس پمپ به صورت دستی، برقی و پمپی می باشد.
- در تعویض روغن چه خدماتی ارائه می شود؟
خدماتی چون تعویض روغن موتور، تعویض روغن و شستشوی گیربکس، خدمات پنچرگیری، بالانس چرخ، تنظیم باد لاستیک، تعویض لنت خودرو، تعویض فیلتر هوا و روغن و چندین کار دیگر که به طور معمول در یک تعویض روغن انجام میشود.