مقاله

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعمیرگاه

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعمیرگاه

آیا به مکانیک علاقه دارید و می‌خواهید تعمیرگاه خود را افتتاح کنید؟ اگر سازماندهی شده عمل کرده و انگیزه کافی داشته باشید، راه اندازی یک تعمیرگاه خودرو می‌تواند پروژه‌ای ایده آل باشد. یکی از مهم‌ترین مراحل در این راستا تهیه تجهیزات است. شما باید پیش از شروع کار، تمام تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعمیرگاه را پیش بینی کرده و برای خرید آنها اقدام نمایید.

در صورتی که ابزارهای ضروری را در تعمیرگاه خود نداشته باشید، احتمال دارد مشتریان بسیاری را از دست بدهید. یا با خرید ناگهانی و از روی عجله کالاهای بی کیفیتی انتخاب کنید. اما ضروری‌ترین تجهیزات و ابزارهای یک تعمیرگاه کدام است؟ در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

معرفی تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعمیرگاه

معرفی جک‌های بالابر خودرو

جک بالابر خودرو

تجهیزات تعمیرگاهی بالابر نقش عمده ای در صنعت خدمات خودرو ایفا می‌کنند. ابزارهای بالابر و جک‌ها، پایه‌هایی هستند که وسایل نقلیه یا اجزاء آنها را برای تعمیر آسان‌تر، از زمین بالا می‌برند. به کمک بالابر، می‌توانید به سادگی به زیر وسایل نقلیه بروید. انتخاب نوع بالابر به نیازهای فروشگاه شما بستگی دارد. بدین منظور باید ارتفاع سقف، فضای کف و هدف خود را از تهیه بالابر مشخص کنید. برخی انواع جک بالابر خودرو عبارتند از:

بالابرهای قیچی

جک قیچی از ابتدایی‌ترین انواع بالابر محسوب می‌شود. قاب کم ارتفاع آن به سبک قیچی یا متوازی الاضلاع بوده و ظرفیت بار آنها کمتر از 3 تن است. هدایت حرکت بالابر، به کمک هوای فشرده یا الکتریک- هیدرولیک صورت می‌گیرد. این مدل دسترسی به کل قسمت زیرین وسیله نقلیه را فراهم نمی‌کند. بنابراین اغلب برای پروژه‌های مربوط به چرخ یا بدنه کاربرد دارد.

بالابرهای دوستون

اینها از رایج‌ترین انواع بالابر هستند. جک دوستون همانطور که از اسمش مشخص است، از دو ستون تشکیل شده‌اند، نامگذاری آنها نیز به همین دلیل است. آنها را به صورت متقارن یا نامتقارن می‌سازند. بالابرهای سطحی، اغلب امکان دسترسی کامل به زیر وسیله نقلیه را فراهم می‌کنند. از این رو برای تعمیرات بخش‌های مختلف زیر خودرو، به ویژه سیستم اگزوز و سوخت مناسب می‌باشند. چنانچه می‌خواهید این مدل بالابر را بخرید، به خاطر بسپارید که آن را به زمین پیچ کنید.

بالابر چهارستون

محبوب‌ترین و همه کاره‌ترین انواع بالابر به شمار می‌آیند. جک چهارستون، به دلیل پشتیبان اضافی بسیار محکم هستند و ظرفیت بارگذاری بیشتری نسبت به انواع دو پایه دارند. با این بالابرها می‌توانید وسیله نقلیه را تا 4 متر بالا ببرید. برخی از این لیفت‌ها نیازی به اتصال به زمین ندارند، در نتیجه به راحتی جابجا می‌شوند. اینها فضای ذخیره سازی را نیز افزایش می‌دهند.

جک خودرو

این ابزار از نیروی هیدرولیک برای بلند کردن بخشی از خودرو استفاده می‌کند. برای تعویض لاستیک و تعمیر و نگهداری وسیله نقلیه به وفور استفاده می‌شوند. جک‌ها را می‌توان از جمله ضروری‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعمیرگاه به حساب آورد. این ابزارها در انواع و رده بندی‌های وزنی مختلف وجود دارند. انتخاب نوع مناسب جک هم برای ایمنی مکانیک و هم برای خودرو کلیدی است. از جمله انواع جک می‌توان به فلور جک، جک قیچی، جک بطری هیدرولیک و جک بالابر اشاره کرد.

تصویری آچارهای تعمیرگاهی

آچار مورد نیاز تعمیرگاه‌ها

انواع آچار

مکانیک‌ها از آچار برای جدا کردن یا سفت کردن اتصالات استفاده می‌کنند. انواع آچار که باید برای تعمیرگاه خود تهیه کنید، عبارتند از:

1- آچار قابل تنظیم

این مدل به آچار هلالی نیز معروف است. اینها به دلیل تطبیق پذیری یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها هستند. این آچار می‌تواند تمام عملکردهای یک آچار ثابت را انجام دهد.

2- آچار آلن

این ابزارهای ساده به شکل L یا T هستند و برای سوراخ‌ها و فرورفتگی‌های شش ضلعی مناسب می‌باشند.

3- آچار ترکیبی

یک انتهای آن به شکل هلالی و انتهای دیگرش بسته است.

4- آچار پاکلاغی

این مدل در واقع یک آچار هلالی بدون دسته می‌باشد. برای استفاده در فضاهای بسیار تنگ و پیچ و مهره‌های با دسترسی سخت، کاربرد خوبی دارد.

5- آچار ضربه ای

آچار ضربه‌ای یک آچار بادی است. آنها به کمپرسور هوا متصل می‌شوند، یا از باتری قابل شارژ بهره می‌برند. از آنجایی که با هوای فشرده کار می‌کنند، آنها را آچار هوا نیز می‌نامند. آچار ضربه‌ای از سایر ابزارهای مشابه گرانتر است.

6- آچار فیلتر روغن

این آچار انواع مختلفی داشته و برای برندهای متفاوت خودرو، منحصر به فرد می‌باشد.

7- آچار دوسر باز

احتمالا یکی از رایج‌ترین انواع آچار است. این مدل دو انتهای باز دارد و یک طرف آن کمی از طرف دیگر بزرگتر می‌باشد. آنها به بهترین وجه برای دستیابی به پیچ‌های سخت عمل می‌کنند.

8- آچار لوله گیر

این یک ابزار ضروری برای کار بر روی اجزاء سیستم تعلیق سنگین، برداشتن پیچ‌های زنگ زده و … محسوب می‌شود. این آچار قابل تنظیم بوده و بسیار محکم می‌باشد.

9- آچار سوکت

این آچار در اشکال و اندازه‌های متنوع و به صورت مجموعه عرضه می‌گردد. به کمک این آچار شما بدون نیاز به جابجایی مداوم ابزار، می‌توانید پیچ و مهره‌ها را سفت کنید.

10- آچار دنده‌ای

آچار دنده‌ای امکان دسترسی به مکان‌ها و بخش‌های صعب العبور خودرو را فراهم می‌کند.

11- آچار خطی

برای کار بر روی مهره‌های خطوط سوخت و ترمز، از آچار خطی استفاده می‌کنند.

تصویر تعمیرکار در حال تعمیر خودرو

معرفی کمپرسور هوا

کمپرسور هوا

کمپرسور هوا، از جمله تجهیزات همه کاره و مفید برای راه اندازی تعمیرگاه هستند. هرچند انتخاب کمپرسور مناسب برای تعمیرگاه‌های خودرو می‌تواند چالش برانگیز باشد. حقیقت این است، که همه این تجهیزات به طور یکسان ساخته نمی‌شوند و بعضی از سایرین کیفیت بهتری دارند. تعمیرگاه‌های خودرو نیازهای خاصی به کمپرسور هوا دارند. توان کمپرسور مورد نیاز شما باید بر اساس اوج مصرف تعمیرگاه و میزان تقاضای روزانه تعیین گردد. در یک تعمیرگاه وسایل نقلیه از کمپرسور هوا برای مقاصد مختلفی استفاده می‌کنند، از جمله:

  • بسیاری از تجهیزات و ابزارهای پنوماتیکی مورد استفاده در این صنعت مانند ایربراش، رنگ پاش، اره بادی و … توسط کمپرسور تغذیه می‌شوند.
  • گردگیری و تمیز کردن پشت بلوک موتور یا هر بخش دیگری به کمک کمپرسور به آسانی انجام می‌گیرد. بدین منظور باید سیستم هوای فشرده‌ای را انتخاب کنید، که قدرت کافی برای کاربری مدنظر شما داشته باشد.
  • شستشوی تحت فشار، بهترین راه برای تمیز کردن وسایل نقلیه می‌باشد.
  • باد کردن لاستیک‌ها بدون کمپرسور باد، غیرممکن است. این ابزار با تولید فشار هوا به باد کردن لاستیک کمک می‌کند.
  • سندبلاست دیگر دلیل مهمی است که نشان می‌دهد، شما در تعمیرگاه خود به کمپرسور باد نیاز دارید. به کمک سندبلاست می‌توانید زنگ زدگی و رنگ قدیمی را به راحتی از خودرو پاک کنید.
تصویری تجهیزات تعمیرگاهی

تکات مهم هنگام خرید تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی تعمیرکاه

خرید و قیمت تجهیزات تعمیرگاهی

یک تعمیرگاه خودرو برای ارائه خدمات خوب و باکیفیت به مشتریان باید تجهیزات مناسب و لازم را برای تعمیر خودرو داشته باشد. در نتیجه شما باید در انتخاب این ابزارها دقت کنید. به منظور انتخاب و خرید تجهیزات تعمیرگاه خود، به نکات زیر توجه نمایید:

  • فقط تجهیزات نو بخرید. بدین ترتیب می‌توانید اطمینان حاصل کنید که ابزارها در شرایط عالی قرار دارند و مدت زیادی دوام خواهند داشت.
  • استانداردهای تجهیزات را پیش از خرید آنها بررسی کنید.
  • به منظور افزایش عمر وسیله و جلوگیری از عملکرد نامناسب، دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید.
  • فقط از تامین کنندگان معتبر و قابل اعتماد خرید کنید. شرکت سازنده و تامین کننده باید کیفیت تجهیزات و تعمیر و نگهداری آسان آنها را تضمین کنند.
  • قیمت، همه چیز نیست و هر گرانی به معنی کیفیت بالا نمی‌باشد. سعی کنید بین قیمت و کیفیت تعادل ایجاد کرده و کالایی به صرفه و باکیفیت بخرید.

آچار724

سوالات متداول

  • چه مدل بالابرهایی در تعمیرگاه خود نیاز داریم؟

برای راه اندازی تعمیرگاه خودرویتان به انواع جک دوستون، چهارستون و جک ها احتیاج دارید.

  • برای راه اندازی یک تعمیرگاه خودرو به چه مقدار بودجه احتیاج داریم؟

جواب این سوال کاملا بستگی به تعداد و برند دستگاه هایی که میخرید دارد. هم چنین هزینه های جانبی مانند برق و آب و گاز و بیمه و غیره در تعیین بودجه موردنیازتان موثر است.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *